STRAŠNA TRAGEDIJA: Vozačica (27) poginula na rođendan, a s njom sin (4) i nećakinja (4)

U stravičnoj nesdreći koja se dogodila kod Ludbrega, kada je vlak nbaletio na automobil, poginula su vozačica – majka (27), njezin sin (4) i nećakinja (4). Suprug vozačice završio je u bolnici.

Iz lokalnih se medija doznaje kako je vozačica poginula i odvela u smrt dječicu na svoj rođendan

Policija je objavila priopćenje, u kojem je utvrđeno da na prijelazu gdje se dogodila nesreća nema zvučno-svjetlosne signalizacije.

“U četvrtak, 15. rujna u 9:30, na željezničko-cestovnom prijelazu u Bolfanu, u naletu vlaka na osobno vozilo, smrtno su stradale tri osobe.

Kako je dosad utvrđeno, 27-godišnja žena upravljala je osobnim vozilom iz smjera Svetog Petra. Dolaskom do navedenog prijelaza, koji nije označen svjetlosno-zvučnom signalizacijom niti zaštićen polubranicima ili branicima, nije se zaustavila ispred istog i uvjerila da prugom ne nailazi vlak. Zbog toga je u njezino vozilo, udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Varaždin.

U naletu je smrtno stradala vozačica osobnog vozila te 4-godišnji dječak, putnik iz vozila. Dvoje putnika, muškarac starosti 28 godina i 4-godišnja djevojčica su tom prilikom ozlijeđeni i prevezeni u Opću bolnicu Koprivnica. Djevojčica je, nažalost, od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, preminula u spomenutoj bolnici u 10:35”, priopćila je PU varaždinska.

Do nesreće je došlo isključivo ljudskom pogreškom, potvrdio je za Dnevnik Nove TV voditelj poslova Prometne policije PU varaždinske Danijel Posavec.

Posavec je rekao kako vozačica nije bila iskusna, jer je vozačka dozvola izdana prvi put u lipnju ove godine. U vozilu nije bilo autosjedalica i utvrđeno je da djeca nisu bila vezana, kazao je Posavec.

Oglasili su se i vatrogasci iz Ludbrega koji su izašli na intervenciju.

“Danas, dojavom VOC-a u 09:36 primamo informaciju o potrebi za djelovanjem na tehničkoj intervenciji u kojoj sudjeluju osobni automobil i vlak. Na događaj izlazimo s tri vozila (zapovjedno, tehničko, kombi vozilo) te ukupno 8 članova.

Dolaskom na mjesto, utvrđujemo da se radi o naletu vlaka na osobno vozilo s teško unesrećenim osobama. Unesrećene osobe zatičemo izvan osobnog vozila.

Podjelom u timove, pristupamo osiguranju osobnog vozila otklanjanjem akumulatora te pregledom vlaka zbog mogućnosti istjecanja zapaljivih i ostalih tekućina. Također, istovremeno, pomažemo hitnoj u zbrinjavanju teško unesrećenih osoba te regulaciji prometa.

Uz nas na događaju prisustvuju dva tima hitne medicinske pomoći te članovi Policijske postaje Ludbreg. Vrijeme završetka našeg djelovanja bilježimo u 11 sati”, izvijestili su iz DVD-a Ludbreg.