STRAVA KOD LUDBREGA: U naletu vlaka na auto poginuli žena (27) i dvoje djece (4)

U četvrtak oko 9:30, u mjestu Bolfan u Varaždinskoj županiji, na željezničko-cestovnom prijelazu došlo je do naleta putničkog vlaka na automobil.

Dvoje putnika iz automobila – žena u dobi od 27 godina i četverogodišnje dijete su poginuli.

Još dvoje putnika prevezeno je u Opću bolnicu Koprivnica.

U bolnicu prevezen 28-godišnji vozač i četverogodišnja djevojčica, koju su liječnici putem do bolnice i u bolnici reanimirali.

Nažalost, nije joj bilo spasa. Ravnatelj bolnice Mate Devčić izjavio je da se četverogodišnjakinju reanimacijom pokušalo spasiti tijekom prijevoza do bolnice.

Pokušaj oživljavanja nastavljen je i u prostorijama bolnice, ali unatoč trudu liječnika umrla je u 10:30 sati, kazao je Devčić i dodao kako je djevojčica jedina osoba koja je iz Bolfana dovezena u tu bolnicu.

Željeznički promet je u prekidu. Putnički vlak prometovao je na liniji Koprivnica – Varaždin.

Na prijelazu je samo Andrijin križ, nema rampe ni signalizacije.

Epodravina doznaje da su poginuli majka s djetetom iz Karlovca Ludbreškog, koji su prema kući u Bolfanu vozili nećaka. Suprug je u bolnici.

Policija je objavila priopćenje. U njemu navode da je automobil ipak vozila poginula žena (27). Ustvrdili su i da na prijelazu nema zvučno-svjetlosne signalizacije.

“U četvrtak, 15. rujna u 9:30, na željezničko-cestovnom prijelazu u Bolfanu, u naletu vlaka na osobno vozilo, smrtno su stradale tri osobe.

Kako je dosad utvrđeno, 27-godišnja žena upravljala je osobnim vozilom iz smjera Svetog Petra. Dolaskom do navedenog prijelaza, koji nije označen svjetlosno-zvučnom signalizacijom niti zaštićen polubranicima ili branicima, nije se zaustavila ispred istog i uvjerila da prugom ne nailazi vlak. Zbog toga je u njezino vozilo, udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Varaždin.

U naletu je smrtno stradala vozačica osobnog vozila te 4-godišnji dječak, putnik iz vozila. Dvoje putnika, muškarac starosti 28 godina i 4-godišnja djevojčica su tom prilikom ozlijeđeni i prevezeni u Opću bolnicu Koprivnica. Djevojčica je, nažalost, od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, preminula u spomenutoj bolnici u 10:35”, priopćila je PU varaždinska.