NEVRIJEME U HRVATSKOJ: U Čazmi letjeli krovovi, srušena stabla, oštećeni automobili

Ravnateljstvo civilne zaštite javilo je kako je na području Čazme nastala velika šteta na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi.

Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom.

“Županijski centar 112 Bjelovar danas, 15. rujna u popodnevnim satima zaprimio je više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području Čazme.

Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena”, objavilo je Ravnateljstvo.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Tihomir Brnjanec, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme za Media servis:

”Odrađeno je stotinjak intervencija na saniranju. Najviše je bilo odnesenih i razrušenih krovišta, poskidanih crijepova, bilo je dosta intervencija što se tiče drveća na cesti i na prometnicama. Na sreću, nitko nije nešto teže stradao, bila je ozljeda jedne djevojčice, ali na sreću nije bilo većih ljudskih žrtava”.

Na nevremenom pogođeno područje Ravnateljstvo civilne zaštite poslalo je konvoj s opremom: agregatima, ceradama i vodom za piće. Zapovjednik Brnjanec je istaknuo da trenutno obilaze oštećene kuće i gospodarske objekte te kako će čim se razdani krenuti sa njihovom sanacijom.

”Evo, čim se razdani krećemo pokrivati redom gdje god treba. Do skoro pola noći smo radili, još uvijek smo na terenu, obilazimo, radimo planove što dalje, da čim se razdani krenemo sa što više snaga i da što prije ljudima pomognemo u pokrivanju krovova kako ne bi pretrpjeli još veću štetu”.

U Čazmu su jučer stigli potpredsjednik Vlade Tomo Medved, ministar graditeljstva Ivan Paladina i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Medved je kazao da su prioritet prvenstveno ljudi koje treba zbrinuti i izmijestiti iz oštećenih objekata i da su sve vladine službe na raspolaganju građanima.