POLICIJSKI DETALJI O NASILJU U KAŠTELIMA: Prodavali mu marihuanu i iznuđivali novac

PU splitsko-dalmatinska objavila je detalje kriminalističkog istraživanja zbog iživljavanja nad mladićem koji je potresao Hrvatsku.

U priopćenju se kaže: “Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 19-godišnjakom i maloljetnikom.
Utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 22. kolovoza 2020.godine na području Kaštel Štafilića s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19-godišnjaka tražili da im donese 2 tisuće kuna.

Tijekom događaja fizički su ga napadali, udarajući ga po tijelu i glavi. Nadalje, u cilju podmirenja navodnog duga, 19-godišnjak je 23. kolovoza 2020.godine,maloljetniku predao i motor, koji mu je isti vratio, navodeći mu kako više nema dugova.

Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata, oštećenom prodavali marihuanu.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela Iznuda ( čl.243 st.3 KZ-a) i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama (čl.190.st.2. KZ-a).
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje ovog događaja i nadalje se nastavlja.

Komentiraj