ANALITIČAR PUHOVSKI: Predsjednik Milanović putuje manje od drugih – put u Albaniju izmišljen je problem

Gostujući na N1 Televiziji politički analitičar Žarko Puhovski aktualne skandale započeo je komentarom Josipe Rimac, koja je “vjerojatno igrom slučaja naletjela na pažnju organa progona, a oni su onda otkrili ono što je javnost odavno naslućivala”.

Puhovski očekuje da Plenković “opet izvede razvod HDZ-a od korupcije”, ali ovaj put tako da se to ne svede na frazu da podržava organe progona, nego da se “doista politički angažira u kažnjavanju svih koji su u takvim stvarima sudjelovali”.

Za Plenkovića je primijetio i to da se, nakon objave snimke svađe, odnosno prijetnji između Vilija Beroša i Dijane Zadravec, nije našao pozvanim reći da su ga samo pitali za mišljenje, a ne za odlučivanje o tome tko će biti ravnatelj bolnice Sestara milosrdnica.

Puhovski smatra i to da je Plenković trebao podržati Milanovića u kritikama oko troškova puta u Albaniju.

“Milanović putuje manje nego drugi predsjednici. To je potpuno izmišljeni problem, kao da je ćudoredna policija posljednjih godina postala trend. Izvlače lošim ministrima da su upisali krivu kvadraturu u karticu. Ali, na taj način im omogućuju da i dalje ostanu loši. Milanović mulja, neće reći što je tamo radio, kako je tamo došao. Ispada da ne zna razliku između javnog i privatnog. Nije problem put kao trošak, nego to što put nije opravdan. U pravu je s putnim nalogom, pa tko bi predsjedniku ispisivao putni nalog? Ali je problem s političkim nalogom”, kazao je Puhovski za N1.

Komentiraj