MINISTAR MARIĆ O KRIZI: Nema niti jedne zemlje koja može neograničeno financirati

U Hotelu Westin održana je konferencija o oporavku lokalnih proračuna i komunalnih investicija.

Izvor: Media servis

Ministar financija Zdravko Marić pohvalio je lokalne čelnike rekavši da imaju dobar dijalog s Vladom, te konstruktivan pristup problematici uzrokovanoj koronavirusom:

“Ovo nije kriza iz koje se izlazi jednom potezom i jedna, možemo reći tako, strana u cijeloj priči, nego zaista svi koji su uključeni, kako centralna država, tako lokalna država, ali tražimo i maksimalno sudjelovanje gospodarstva, svih socijalnih partnera itd.”

Gospodarstvenici i ugostitelji se boje jeseni, strahuju da će morati staviti ključ u bravu. Marić kaže da je Vlada učinila što je mogla, bit će i novih mjera, ali svi se, kaže, moraju prilagoditi:

“Nitko nije mogao predvidjeti, niti smo mi kao vlada mogli predvidjeti, niti smo imali veze s koronavirusom, on je došao i zavladala je pandemija. Sukladno tome moramo se svi skupa prilagoditi. Jesmo dali svima tri mjeseca horizontalno, za ugostitelje baš koje spominjete smo produljili mjere potpora da im olakšamo, ali ponavljam još jedanput, sve to ima svoje određene financijske reperkusije, nema niti jedne zemlje koja to može neograničeno financirati.”

Komentiraj