VIDEO: UZNEMIRUJUĆE – Nasilnici u Kaštelima mlatili mladića i tražili novac

U nedjelju se društvenim mrežama proširila snimka u kojoj se dvojica mladića fizički iživljavaju nad mladićem s posebnim potrebama tražeći od njega novac.

U međuvremenu je policija objavila kako su nasilnici uhićeni, a iz PU splitsko-dalmatinske je priopćeno:

“Vezano uz kriminalističko istraživanje koje se provodi u odnosu na javno objavljenu snimku u prostorije policije dovedene su dvije osobe koje se dovodi u vezu s događajem i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje”.

N uznemirujućoj snimci se vidi i čuje kako dvojica od trećeg mladića traže da im vrati novac. On im odgovara da će nabaviti novac, no oni ga udaraju rukama i nogama. Mladić završava na tlu. Moli dvojicu nasilnika da mu daju rok za vraćanje novca i dobiva odgovor da ima dva dana za to.

Policija je već ranije priopćila kako su u posjedu snimke.

Neslužbeno se doznaje kako su dvojica nasilnika B.K. i M.P. od kojih je jedan kick boksač i upravo on nesretnom mladiću zadaje udarac nogom u glavu, od kojega pada na pod. Jedna privedena osoba je maloljetna, a druga punoljetna i nad njima se provodi kriminalistička obrada.

Marija Kezele, ravnateljica srednje škole ‘Braća Radić’, kazala je za Dalmatinski portal kako zna za odvratno nasilje nekoliko dana i da je s policijom bila u kontaktu. Jedan od napadača, naime, je netom završio trogodišnje obrazovanje, a napadnuti dječak još pohađa školu, treći razred počinje sljedeći tjedan.

“Što čovjek ima pametno komentirati u ovakvim situacijama? Strašno je što rade, a još strašnije što takve scene snimaju”, kazala je ravnateljica koja je otkrila i da je s napadačem bilo problema u školi i uvijek je bio “na rubu incidenta”, ali su se trudili da ga usmjere na pravi put.

“Najgore je mladu osobu izbaciti iz škole, tek onda joj se otvaraju vrata kriminala. Borili smo se, trudili, ali nažalost opet je ‘skrenuo'”, kazala je ravnateljica.

NAPOMENA: Snimka je uznemirujuća!

Komentiraj