NINO RASPUDIĆ: Ni Sanader nije pokazivao toliku razinu bahatosti kao Plenković

U emisiji Otvoreno na HRT-u sinoć su Aktualno prijepodne u Saboru komentirali zastupnik Mosta Nino Raspudić, HDZ-ovac Josip Borić, potpredsjednica Kluba zastupnika SDP-a Sabina Glasovac, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan, predsjednik HSLS-a Dario Hrebak.

Mostov Nino Raspudić kaže da je Aktualno prijepodne teško usporediti s onim prijašnjima. Kazao je i da se ne bi složio sa zastupnicom Ahmetović koja je rekla da ju premijer Plenković podsjeća na bivšeg premijera Sanadera.

“Teško je usporediti jer treba nešto reći o uvjetima… Umjesto da svi mogu postaviti pitanje premijeru to je reducirano na jednu četvrtinu svakog kluba.

Također je i skraćeno vrijeme govora u saboru čime je dobrim dijelom onemogućena normalna rasprava”, naglasio je, prenosi HRT.

“Sanader nije pokazivao toliku razinu bahatosti, barem se ja toga ne sjećam. Ovo što je Plenković danas pokazao je nečuveno”, ustvrdio je Raspudić. Naveo je primjer zastupnika Zvonimira Troskota iz Mosta koji je postavio pitanje premijeru Plenkoviću vezano uz nabavku novih borbenih zrakoplova.

“Umjesto da kaže – poštovani zastupniče to nema nikakve veze, on se bahatio, omalovažavao zastupnika. Pitanje ga je očito uznemirilo, imao je neku čudnu gestikulaciju”, kaže Raspudić.

Josip Borić, potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, je rekao kako želi ispraviti netočnu tvrdnju Nine Raspudića. “Gospodin Raspudić je novi zastupnik i ispravit ću ga odmah na početku – nikada svi saborski zastupnici nisu mogli postavljati pitanja na Aktualnom satu, jer jednostavno bi to trajalo predugo.

U kvotama je uvijek bilo određeno koliko koji klub može postaviti pitanja. Dakle tu niste u pravu, to ovisi o broju zastupnika pojedinog kluba i određena je poslovnikom i dogovorom. Ždrijeba se da ranije da se zna kojim se redoslijedom postavljaju pitanja, tako da tu korona ništa nije promijenila”, rekao je Borić.

Kaže da se HDZ-u, a posebno premijeru već dugo vremena pokušava imputirati određeni vid korupcije što on odlučno miče od sebe i vrlo jasno odgovara na takva pitanja bilo kome tko mu tako nešto pokušava imputirati te da je njegova reakcija razumljiva.

Komentiraj