PLENKOVIĆ UDARIO PO TROSKOTU: Uvijek sam smatrao da je Most jedna kavanska demokracija, ali ovakav čemer i jad nisam očekivao

U Saboru je danas debelo zaiskrilo, pa i vbiše od toga između zastupnika Mosta Zvonimira Troskota i premijera Andreja Plenkovića.

U svom pitanju za premijera Troskot je kazao kako hrvatsko nebo moraju štititi najmoderniji avioni. Premijera je pitao koincidira li novac iz EU s time da se Hrvatska obvezala kupiti francuske avione. 

“Na stol smo dobili ponudu SAD-a, našeg dugogodišnjeg saveznika, a s druge strane ponudu Francuske. Diskutabilna je vremenska bliskost između ponude Francuske i briselske financijske pomoći Hrvatskoj. Jeste li možda dali uvjetovani prihvat kupovine francuskih aviona kako bismo dobili financijsku pomoć Europske unije”, pitao je Troskot premijera. 

Plenković mu nije ostao dužan.

“Fasciniran sam danas debitantima u Saboru. Vi smatrate da smo dobili 22,5 milijarde eura jer je to uvjetovano time da ćemo kupiti Rafal od Macrona? Jeste vi to sada rekli? Uvijek sam smatrao da je Most jedna kavanska demokracija, ali ovakav čemer i jad nisam očekivao. To je nebuloza, nikakve veze nema natječaj za višenamjenski borbeni avion i pregovori koje u ime Vlade vodim na Europskom vijeću o Višegodišnjem financijskom okviru.

Molim vas radi higijene u javnosti nemojte izlaziti s takvim tezama. Netočne su i diskreditiraju vas kao novog zastupnika. Jeftine lažne trikove i aluzije na dogovore i dealove u mračnim kuloarima da bi onda kupili Rafal, to nitko ne može drugi izmisliti osim kreativaca iz Mosta. Čestitam vam na toj kreativnosti”, kazao je Plenković. 

Troskot je odgovorio premijeru da se po rekaciji vidjeli da su ga pogodili u žicu koja ga je pogodila.

Komentiraj