ZRAČNA LUKA F. TUĐMAN: Tromilijunti putnik 34 dana ranije

Izvor: MZLZ
Izvor: MZLZ

Zračna luka Franjo Tuđman bilježi rekorde u prometu putnika. Prošle godine po prvi put u povijesti zagrebačke zračne luke zabilježen je tromilijuntni putnik, a ove godine, danas, čak 34 dana ranije u odnosu na prošlu godinu, tromilijuntni putnik u 2018. godini registriran je na letu Croatia Airlinesa Zagreb – Pariz.

Tromilijunti putnik je Jesus Romero iz Seville.

Priopćenje Međunarodne zračne luke Zagreb prenosimo u cijelosti:

“Zračna luka Franjo Tuđman i dalje bilježi rekorde u prometu putnika. Prošle je, 2017. godine, po prvi put u povijesti zagrebačke zračne luke zabilježen tromilijunti putnik. Ove je godine taj broj dosegnut danas, u četvrtak 15. studenog, čak 34 dana ranije u odnosu na prošlu godinu. Sretni, tromilijunti putnik Zračne luke Franjo Tuđman u 2018. godini registriran je na letu Croatia Airlinesa OU470 Zagreb – Pariz.

Na šalteru za registraciju putnika organizirana je prigodna svečanost uz prisustvo medija, te predstavnika zračne luke i Croatia Airlinesa. Odabrani putnik bio je iznenađen objavom i čestitkama predstavnika zračne luke i Croatia Airlinesa. Laurent Tiaffay, Direktor komercijalnih poslova i marketinga Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. čestitao je sretnom putniku na izboru i uručio prigodni poklon bon vrijednosti 200 eura iskoristiv u Aelia Duty Free Shopu u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

„Čestitam našem tromilijuntom putniku i zahvaljujem svim putnicima koji su koristili usluge Zračne luke Franjo Tuđman i u ovoj godini, u kojoj smo nastavili s rastom prometnih rezultata u svim segmentima: prometa putnika, broja zrakoplovnih prijevoznika i novih destinacija. Značajan doprinos rastu prometa doprinijela je i Croatia Airlines, širenjem mreža destinacija iz Zagreba“, izjavio je Laurent Tiaffay.

Darivanju se priključila i Croatia Airlines s dvije povratne zrakoplovne karte za jednu europsku destinaciju po izboru putnika, koje je uručio Boris Kolka, Direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa, koji je izjavio: „Kolegama iz Zračne luke Franjo Tuđman iskreno čestitamo na ovogodišnjem tromilijuntom putniku sa željom da i u budućnosti nastave bilježiti pozitivne putničke trendove. Drago nam je što je jubilarni putnik zabilježen na letu Croatia Airlinesa, a istodobno se veselimo i našem ovogodišnjem dvomilijuntom putniku, kojeg očekujemo početkom sljedećeg tjedna.“ Tromilijunti putnik Zračne luke Franjo Tuđman u 2018. godini je Jesus Romero iz Seville” , stoji u priopćenju.