ZEKANOVIĆ PROZVAO PAVLIČEKA: Nudio je koaliciju Plenkoviću – vozikan je u autu zatamnjenih stakala

Novi član vladajuće koalicije i Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) Hrvoje Zekanović prozvao je predsjednika Hrvatskih suverenista Marijana Pavličeka da je na tajnim sastancima premijeru Andreju Plenkoviću nudio koaliciju, što je Pavliček demantirao.

“Pavliček je nedavno u automobilu zatamnjenih stakala bio vozikan po Zagrebu, odlazio je na tajne sastanke s Andrejem Plenkovićem i nudio mu koaliciju”, rekao je Zekanović, kako javlja N1,ustvrdivši da je licemjerje napadati Plenkovića, a pokušati mu se ulizati tajno.

Zekanović, kojeg su Hrvatski suverenisti izbacili početkom godine zbog stavova o cijepljenju protiv Covida, a u srijedu je pristupio HDS-u čime je postao dio vladajuće većine, rekao je da je kod njega sve transparentno, a Suvereniste je prozvao da i dalje surađuju sa SDP-om.

Marijan Pavliček je u slobodnim govorima u ime Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista ironično čestitao vladajućoj većini jer su ljetnoj stanci dobili “još jednu ručicu” (misleći na Zekanovića).

Na prozivke o nuđenju koalicije premijeru, Pavliček je odgovorio da Zekanović iznosi niz neistina i laži jer on nikada Plenkoviću nije nudio nikakvu koaliciju. “Drago mi je da ćete vi od danas i službeno biti dio, vašim rječnikom, trgovačke srpsko-hrvatske koalicije”, poručio je Zekanoviću.

Zekanović je odgovorio da “stakla na automobilu kojim se vozio prema Plenkoviću ipak nisu bila dovoljno zatamnjena. “Viđeni ste, i niste bili sami na sastanku. Vi ste rekli neistinu i to jako dobro znate. Viđeni ste”, rekao je Zekanović i zaradio opomenu.