PREGOVORI TRAJU: Za to vrijeme Rusi sijali smrt po Harkivu – Ukrajina traži povlačenje s njenog teritorija

Oči svijeta uprte su na bjelorusko-ukrajinsku granicu gdje su danas počeli pregovori, a Ukrajina traži trenutni prekid vatre i povlačenje trupa s teritorija Ukrajine.

U među vremeni pregovori su završeni između ukrajinskog i ruskog izaslanstva, rekao je savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Heraščenko, javlja Interfax.

“Pregovori između Ukrajine i Rusije su gotovi”, rekao je na Telegramu.

Aleksej Arestovič, savjetnik ukrajinskog predsjednika Zelenskog, objavio je službeni stav Kijeva u pregovorima s Rusijom, objavio je Interfax.

Ukrajina traži prekid vatre i povlačenje ruskih vojnih snaga s cijelog ukrajinskog teritorija, uključujući i Krim i Donbas, naveo je Arestovič.

“Naš stav je više-manje jasan: nema preduvjeta i ultimatuma”, rekao je Arestovič u ponedjeljak.

U 15:19 nova vijest – u Bjelorusiji se nastavljaju razgovori između izaslanstava Rusije i Ukrajine, objavio je televizijski kanal Rossiya 24 (VGTRK).

“Pojavila se informacija da su pregovori navodno završili. Međutim, mi koji smo sada ovdje, ne znamo ništa o tome. Sve se još nastavlja”, izvijestio je dopisnik TV postaje s mjesta razgovora.

Značilo bi to da sve još traje.

Dok su trajali pregovori deseci civila ubijeni su, a stotine su ozlijeđene tijekom teškog ruskog granatiranja grada Harkiva, kažu ukrajinski dužnosnici.

Anton Geraščenko, savjetnik kijevskog ministra unutarnjih poslova, napisao je na Facebooku da su moskovske trupe bombardirale stambena područja projektilima, rekavši: “Deseci su ubijeni, a stotine ranjene!”

“Cijeli svijet mora vidjeti ovaj užas! Smrt okupatorima”, dodao je.

Ovo je snimka iz Harkiva: