VIDOVIĆ KRIŠTO: Premijeru, predlažete u Vladu osobu koja negira Oluju

U Vladu bi nakon sutrašnjeg izglasavanja kao najmlađa članica trebala ući kandidatkinja za potpredsjednicu za društvene djelatnosti i ljudska prava SDSS-ovka Anja Šimpraga.

Izvor: Media servis

Premijer Adrej Plenković predstavio je svoju kandidatkinju koja bi trebala naslijediti Borisa Miloševića.

”Očekujem veliki doprinos gospođe Šimpraga u radu Vlade u sljedeće dvije i pol godine i s obzirom na to da smo razgovarali zadnjih 20-ak dana više puta, siguran sam da će ona taj posao obavljati jako dobro”.

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, očekivano, kritizirala je premijerov izbor, na što joj je čak odgovorio predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

”Gospodine premijeru, toliko je Hrvata srpske narodnosti branilo Hrvatsku, Vi je niste branili, a sada predlažete osobu koja veliča Ratka Mladića i negira Oluju”.

“Prvo i osnovno, mi se s kolegicom Šimpraga ne moramo slagati oko politike, ali prozvati da ne poštuje ustavni poredak je ispod svake razine”.

Miroslav Škoro iz Kluba Za pravednu Hrvatsku nadovezao se na riječi kandidatkinje Šimprage da će nastaviti posao svog prethodnika Miloševića.

“Rekli ste da želite nastaviti put gospodina Borisa Miloševića. Ja se nadam da nećete nastaviti taj put i da se nećete baviti etnobiznisom”.