VUČETIĆEV POUČAK: Predsjednik na otvorenju Pelješkog mosta – zašto Butković dvoji?

Kako su strijelice koje se odašilju s Pantovčaka i Banskih dvora sve žešče, sve je više onih, posebno iz HDZ-a, koji se odlučuju na neke događaje ne pozivati predsjednika Zorana Milanovića.

Naravno da to još više generira podjele u društvu, a o tome kako i ministar Butković dvoji pozvati ili ne predsjednika Milanovića na otvorenje Pelješkog mosta, svoje je komentar dao Marko Vučetić, bivši saborski zastupnik, a sada predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra.

Na Facebooku Vučetić piše:

“Podjele u društvu nastaju iz politika podjela, a politike podjela nastaju iz negiranja države. Država se negira kada se ne prihvaća volja građana.

Građani su htjeli ovu saborsku većinu, a posredno i ovu Vladu, baš kao i ovog predsjednika.

Kada ministar Butković dvoji o tome hoće li na otvorenje Pelješkog mosta pozvati predsjednika Milanovića, on dvoji o tome prihvaća li Hrvatsku kao državu.

Što mislim o Plenkoviću ili Milanoviću, jasno govorim, ali, sve dok sam predsjednik Gradskog vijeća, i jedan i drugi će biti pozivani na svečanosti u organizaciji Gradskog vijeća Grada Zadra.

Znam tko su oni, ali znam i što je država. Državu se ne može svojatati. Državu svojata koruptivna volja koja ne zna što je država”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!