VIDEO: HRVOJE ZEKANOVIĆ – E, moj sinko, ti si pluskvamperfekt – poručio Jandrokoviću

Ni danas nije prošlo bez okršaja u Saboru, jer se Hrvoje Zekanović iz Hrasta prisjetio prvih višetranačkih izbora u Hrvatskoj. Reče kako se u njegovoj obitelji slavila pobjeda HDZ-a, ali se, kaže, pobjeda nije slavila u Plenkovićevoj ili Bernardićevoj obitelji, 

Zekanović je podsjetio kakoje zbog slavlja i pobjede HDZ-a njegovoj je obitelji tada netko zapalio kuću.

“Ja kao momak uspio sam izvući roditelje iz kuće i tako spriječiti tragediju”, kazao je Zekanović, te dodao kako Plenković, koji ga sada proziva, nije glasao za HDZ nego vjerojatno za “SK Pokret za Jugoslaviju Veljka Kadijevića”.

HDZ-ov Branko Bačić ga je potom optužio da vrijeđa zastupnike. “Naklapa o tome tko je kako glasao prije 5, 10, 25 godina”, rekao je Bačić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković pojasnio je  da je i njemu misteriozno da Zekanović zna tko je kako glasovao, ali Zekanović nije odšutio.

“Ja ne naklapam. Nego znam. Znam da se Andrej Plenković nije radovao kad je pobijedio Tuđmanov HDZ jer je definitivno po svom svjetonazoru pripadao nekoj drugoj opciji, kao i gospodin Jandroković, pretpostavljam, a vjerojatno i vi, gospodine Bačiću. Nije naklapanje”, rekao je.

Tada ga je Jandroković opomenuo, a Zekanović prosvjedovao: “Niste upali u riječ ni kolegi Bačiću, nemojte ni meni ako ja imam svoje vrijeme”, ljutio se.

“Vi vrijeđate obitelji ljudi. Ovdje ste nabrajali u čijoj se obitelji što govori, sad i meni govorite. Moji su bili u HDZ-u. Tako da vas molim da sjednete i da ne izgovarate optužbe na račun drugih zastupnika i zastupnica”, odgovorio je Jandroković, a tada je krenuo okršaj.

“A zašto vi upadate meni u riječ, a kolegi Bačiću ne?”

“Zato što se ponašate neprimjereno, nepristojno.”

“A vi se ponašate primjereno?”

“Izvolite sjesti”, opomenuo ga je Jandroković.

“A vi se ponašate primjereno?”, ponovio je Zekanović.

“Izvolite sjesti i ne klevećite.”

“E moj sinko. Ajde, šuti..”, reče Zekanović.

“Ne klevećite. Tko ste vi? Čemu vi imate docirati? Došli ste na HDZ-ovu listu i dobili ništa.”

“Ja ću bez HDZ-a prosperirati, a ti nećeš. Ti si u prošlosti, prijatelju. Pluskvamperfekt”, poručio je Zekanović tada Jandrokoviću.

“Ajde”, reče Jandroković.

“Pluskvamperfekt.”

“Da, jako si ti važan”, poručio mu je pedsjednik Sabora i riječ prepustio Marinu Škiboli.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/hzekanovic/videos/457116264908713″ bottom=”30″]