BERNARDIĆ O UČITELJIMA: Plenković je lagao da nema novaca, jer bilo ga je za njegovu plaću veću za 4000 kuna

Učitelji, nastavnici i profesori štrajkaju već 15. dan. Ako novaca za povećanje koeficijenata na bude, koelicijski partner HNS sutra neće podržati proračun za iduću godinu. U tom slučaju, sve je realnija mogućnost da im se premijer Plenković zahvali na suradnji.

U HDZ-u je sve izraženiji stav da se HNS-u ne smije popustiti, pa dio stranke snažno zagovara izvanredne izbore, a dio sugovornika bliskih Andreju Plenkoviću smatra da se parlamentarna većina može održati i bez HNS-a, piše Večernji.

U HDZ-u kažu kako je HNS svjestan da premijer Plenković želi izbjeći izbore zbog predsjedanja Europskom unijom, ali i skorog kongresa europskih pučana u Zagrebu, pa ga ucjenjuju sve većim zahtjevima. Evo što kaže HNS-ov ministar Predrag Štromar.

“Strpite se još malo, imat ćete vrlo brzo informacije. Naravno da razgovaramo i uvijek ćemo razgovarati.”

Da je HNS-u stalo do plaća učitelja, išli bi do kraja čak i pod cijenu pada Vlade, ustvrdio je šef SDP-a, Davor Benardić.

“S druge strane ministrica Divjak i njezin šef Vrdoljak glume da im je stalo do učitelja i povećanja plaća. Stalno nešto predlažu, ali ih predsjednik Vlade ne čuje, ne vidi, ignorira ih i zapravo im poručuje da su mu nebitni”, kaže Bernardić i poručuje:

“Predsjednik Vlade lagao je sindikate i učitelje kada je rekao da bi plaće trebale rasti 6 posto po modelu 2+2+2, lagao je prije toga kada je tvrdio da novaca nema, a onda je odjednom u izbornoj godini rekao da će plaće rasti svima…. Kažu nema novaca za učitelje, a bilo ih je za povećanje plaća predsjednika Vlade i predsjednika Hrvatskog sabora i to za 4000 kuna mjesečno. Bilo je novca i za one s najvećim primanjima, za one koji primaju plaću veću od 18.000 kuna, a kažu nema za učitelje”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/bernardicdavor/videos/711756645956902″ bottom=”30″]