VIDEO & FOTO: IGOR ŠTIMAC IZ INDIJE – U domu svete Majke Tereze

Naš proslavljeni nogometaš, bivši izbornik i hrvatske reprezentacije, Igor Štimac, sada je trener indijske reprezenzacije, a svoje slobodne trenutke proveo je u domu čuvene svetice Majke Tereze.

Uz fotografije i snimku svog posjeta, Štimac je na Facebooku napisao:

“Predivan dan… kiša je padala čitavo vrijeme , ali odlazak na mjesto gdje je Majka Tereza živjela i njegovala bolesne, gdje i danas počiva u Gospodinu ostavio je dubok trag…

I danas njene sljedbenice vrijedno nastavljaju činiti dobra, a medju njima naravno ima i naših sestara milosrdnica iz Hrvatske.

Sestre Josipa i Agnes pravile su mi društvo u obilasku skromnog objekta okruženog ljubavlju i dobrotom…”

Podsjetimo, papa Franjo proglasio je Majku Tereziju sveticom, a osvojila Nobelovu nagradu za mir te postala poznata po služenju siromašnima i umirućima.

Majka Terezija, pravim imenom Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, rođena je 1910. godine u Skoplju. Godine 1946. Majka Terezija osjetila je, kako ona kaže, „poziv unutar poziva“.

Rekla je kako joj se Isus obratio i rekao joj da napusti nastavničku službu kako bi djelovala u slamovima Kalkute pomažući najsiromašnijim i najbolesnijim ljudima, kako piše novizivot.net.

Majka Terezija i njezin vjerski red zadobio je međunarodnu pozornost 1967. godine kada ju je slavni novinar Malcolm Muggeridge intervjuirao za BBC TV program.

Tijekom svoga života, Majka Terezija primila je više od 120 prestižnih nagrada i počasti. 1971. godine, Pavao VI dodijelio joj je prvu Nagradu za mir pape Ivana XXIII, a 1979.godine osvojila je Nobelovu nagradu za mir.

Nakon njezine smrti, pisma Majke Terezije otkrila su da se skoro 50 godina borila s krizom u vjeri, ponekad sumnjajući u Božje postojanje i često osjećajući Njegovu odsutnost u svom životu.

Kako bi bila priznata sveticom unutar Katoličke Crkve, Majka Terezija morala je proći kroz dugotrajni proces beatifikacije i kanonizacije.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/istimac92/posts/3701508969875040″ bottom=”30″]