PLENKOVIĆ PORUČIO ZEKANOVIĆU: On je jedan od bukača, a u Saboru je mojom greškom

“Vučić je također član EPP-a, očekuje se da će dan nakon obljetnice pada Vukovara boraviti u Saboru, možda sjedne upravo na moje mjesto”, rekao je saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović, nakon najave kako će Hrvatski sabor 19. studenog biti iznajmljen Europskoj pučkoj stranci (EPP).

Zekanović je tu odluku ocijenio skandaloznom jer se očekuje, kako kaže, da će tada u njemu boraviti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić s kolegama iz Srpske narodne stranke.

“No, na mojoj klupi uvijek stoji plakat ‘Blokada Srbije’, a stajat će i poslije i to je poruka koju dajem i premijeru Plenkoviću i Vučiću”, rekao je Zekanović na pressici, najavljujući da će taj dan doći u Sabor.

“Namjeravam sjesti na svoje mjesto, za to mjesto imam izborni legitimitet, nemaju ga Vučić, Merkel ni ostali koji namjeravajući doći. Meni na mojoj klupi uvijek stoji ovaj plakat: Blokada Srbije! I to je poruka koju ja šaljem i premijeru Plenkoviću i Vučiću i svima ostalima koji će htjeti koristiti hrvatsku sabornicu”, rekao je Zekanović.

Njegove je izjave komentirao predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je rekao: “On je jedan od bukača koji nemaju pojma koji sastanak se uopće odvija u Saboru. Ovaj kog se on boji (Vučić), neće mu doći tamo na sastanak”.

Plenković je podsjetio kako se Zekanović našao na listi HDZ-a za Sabor i rekao da je on još jedan koji je njegovom greškom došao tamo, i to na preporuku nekog drugog.

“On bi se trebao zahvaliti meni kao predsjedniku HDZ-a što smo ga stavili na listu u 9. izbornoj jedinici, gdje je dobio određeni broj glasova, ali je bio tisućama glasova ispod praga koji bi ga kvalificirao da po preferencijalnim glasovima uđe u Sabor i on to vrlo dobro zna. Budući da je on naš prijatelj iz vremena 2016., ako želi biti na sastanku, zamolit ću kolege iz Predsjedništva EPP-a da mu uputimo jednu posebnu pozivnicu i da on sjedi točno tamo gdje i je. Da čuje o čemu se raspravlja i da vidi zahvaljujući kojoj političkoj obitelji sjedi u Hrvatskom saboru. Ja ću njemu to omogućiti”, poručio je premijer.