VIDEO: DOVIĐENJA A NE ZBOGOM – Dirljiv oproštaj Dinama od svog kapetana Ademija

U emotivnom videu na službenom YouTube kanalu, GNK Dinamo oprostio se od svog kapetana Arijana Ademija koji napušta klub nakon 13 godina provedenih u plavom dresu. 

Ademi je za Modre odigrao 373 utakmice, a karijeru će nastaviti u Beijing Guoanu. Prije odlaska u Kinu dao je veliki intervju za klupski You Tube kanal. Progovorio je o emocijama i svemu što je klub s Maksimira u njemu izazivao te se prisjetio najvećih pobjeda i najljepših uspomena koje će ponijeti iz Zagreba.

U videu su se od njega oprostili njegovi prijatelji i suigrači koji su imali čast s njim dijeliti svlačionicu i travnjak.

– Aki, brate moj. Drago mi je što sam mogao biti jedan mali dio tvoje veličanstvene karijere u Dinamu i što te mogu nazvati svojim prijateljem. Jako se dobro poznajemo i znam koliko ti je stalo do Dinama, koliko voliš ovaj klub i znam da ti neće biti lako napustiti ga. Kroz svoju karijeru u Dinamu pokazao si kako se treba ponašati igrač Dinama, kako treba izgledati kapetan Dinama. Uvijek si bio borben, imao si strast i ono najbitnije – nema predaje. Hvala ti što si mlađima pokazao kakav treba biti na terenu i van terena, i kako izgleda jedan kapetan Dinama. Želim tebi i tvojoj obitelji sve najbolje u budućnosti i nadam se da se vidimo uskoro, poručio je u video poruci Ademiju Mateo Kovačić.

– Aki, prijatelju moj. Hvala ti na ovih zadnjih par godina. Ti si bio naš vođa, vođa ove generacije, bio si autor svih naših uspjeha. Nadam se da ćemo se opet naći za neko vrijeme. Prijatelju, sretno ti tamo, poruka je Dominika Livakovića.

Javio se i Mislav Oršić: – Pozdrav, kapetane! Iskreno mi je žao što odlaziš iz Dinama jer znam što si sve napravio za ovaj klub, ali isto tako poštujem tvoju odluku. Svi trofeji koje si osvojio s Dinamom, za mlađe generacije to će biti nedostižno. Želim ti svu sreću u Kini.

– Ej, kapetane! Znam da je tebi sigurno teže, ali ni nama ostalima nije svejedno. Ne vjerujem da će ti itko biti zahvalan koliko smo zahvalni mi suigrači, zbog svega što si mi dao na terenu, a pogotovo što si mi dao van terena. Siguran sam da ovo nije naš kraj, želim ti svu sreću. Uzmi pare i vrati se, rekao je u poruci Ademiju Bruno Petković.