VIDEO: 10 GODINA LJUBAVI – Poslušajte Ceciliju i “Ide zora rana” sa ovogodišnjeg festivala u Požegi!

Foto: Promo
Foto: Promo

Žena koja stalno pomiče glazbene granice, ili kako je mnogi rado nazivaju ‘kraljica moderne tamburaške glazbe’, poznata je da voli eksperimentirati i spajati tradicijski s popularnim zvukom.

Ostavši vjerna sebi, vlasnica najprodavanijeg albuma u svijetu tamburaške glazbe Cecilija, predstavlja svoj glazbeni adut za predstojeći Aurea fest Zlatne žice Slavonije, ovog vikenda u Požegi.

‘Ide zora rana’ nova je pjesma sa prepoznatljivim zvukom tambure, ali u drugačijem glazbenom izričaju za koji je producentski i aranžerski zaslužan Bojan Dragojević, dok glazbu i tekst potpisuje poznati kantautor Mario Vestić.

‘Kako volim naglasiti, nisam predstavnica isključivo klasične tamburaške glazbe i mogu sebi dopustiti interesantnije i modernije ritmove, melodije, produkciju, styling, pa tako i ovoga puta u pjesmi ‘Ide zora rana’. Sebe ne stavljam u okvire kada je riječ o glazbi, jer moja glavna vodilja je biti drugačija, zabavna i nikako dosadna, a na svojim koncertima prije svega želim napraviti atmosferu prepunu pozitivnih i veselih vibracija. Kao i uvijek, od mene očekujte neočekivano.’, poručila je Cecilija.

Požeški festival, oduvijek je bio posebna inspiracija za Ceciliju, a za ovogodišnji deseti jubilarni nastup priprema i posebna iznenađenja, počevši od pjesme, stylinga, pa do samog nastupa, koji se vidno razlikuju iz godine u godinu. Cecilija svoje prijatelje, fanove i organizatore u znak zahvalnosti na podršci svih ovih godina, uvijek želi iznenaditi i biti drugačija,

‘Prije svega izuzetno cijenim organizaciju i posjetitelje ove velike manifestacije i festivala, tako da se maksimalno potrudim što boljom i interesantnijom pjesmom i nastupom, odužiti im se i zahvaliti na podršci i prilici koju meni kao glazbenici pružaju. To se kroz sve ove godine pokazalo ispravnim pristupom, a kako se ja nikada ne bojim biti drugačija, jedino mi je bitno da ne budem dosadna i predvidljiva. Stoga mi je jako drago što mjesecima prije samog festivala uvijek vlada poseban interes, kada ćemo objaviti pjesmu, kakav styling pripremam, hoću li ponovno uspjeti iznenaditi.’.

Ovogodišnji nastup u Požegi sa pjesmom ‘Ide zora rana’, Cecilijin je jubilarni deseti nastup na ovom festivalu, koji je iznjedrio neke od njenih najvećih hitova. Obostrana ljubav sa požeškom dolinom počela je, sada već davne 1998., kada je prvi put nastupila kao debitantica i predstavila se sa pjesmom ‘Šic, šic macane’.

Od tada do danas, nizali su se sve veći hitovi, poput ‘Bećaruša’, ‘Dika mornar’, ‘Hoću lom’, i naravno prošlogodišnja ‘Slavonija lijepa’ koja je sve ostavila bez daha.

Ne sumnjamo kako će i ovogodišnji Cecilijin adut za Aurea fest u Požegi ‘Ide zora rana’ biti pun glazbeni pogodak koji će sve oduševiti.

Autor glazbe: Mario Vestić
Autor teksta: Mario Vestić
Autor aranžmana: Bojan Dragojević
Glazbeni producent: Bojan Dragojević
Tonski snimatelj: Bojan Dragojević

Komentiraj