FOTO: NATJECANJE U ORANJU – Gradonačelnik Bandić zaorao prvu brazdu plugom

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Na parceli kod hale Fragaria d.o.o. u Kupinečkom Kraljevcu, Grančarska 5, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je Natjecanje orača Republike Hrvatske – 15. natjecanje orača traktorima i 6. natjecanje orača konjima.

Najavljeno je kako će uz zagrebačkog gradonačelnika, manifestaciji prisustvovati: ministar poljoprivrede i izaslanika predsjednika Vlade RH Tomislav Tolušić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić te u ime organizatora ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek i predsjednica Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača Draženka Grah.

Prilika je to da 32 natjecatelja, pobjednici iz 16 županija, pokažu svoje umijeće i okite se naslovom najboljeg u Hrvatskoj 2017. godine.

Izazov je velik, jer će pobjednici će sljedeće godine predstavljati Hrvatsku na 65. Svjetskom natjecanju oranja u Njemačkoj.

U 17,30 sati gradonačelnik Bandić uručit će nagrade najboljima oračima na natjecanju.

PISALI SMO:

VIDEO: DRŽAVNO NATJECANJE U ORANJU: Konjskim zapregama, uz tamburaše na “okretanje brazde” – pogledajte i čitajte OVDJE.

Komentiraj