NAKON PREKIDA U MAKSIMIRU: Hrvatska i Kosovo igraju danas u 14,30 – nastavak od 21. minute

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Utakmicu utakmicu 7. kola kvalifikacija za SP 2018. u Zagrebu, na potopljenom Maksimiru, Hrvatska je s Kosovom počela je u pravim vaterpolo uvjetima.

Nakon što su suci s delegatom odlučili da se igra, nije bilo druge nego krenuti u iscrpljujuću bitku sa spoznajom da su nam pomogli i Finci koji su iznenadili Island i pobijedili 1:0.

Ipak, u 20. minuti sudac Stefan Johanessonn je zbog teških uvjeta za igru prekinuo utakmicu na deset minuta.

Nakon pauze odlučeno je da se ne igra, a FIFA je potom na svojim stranicama objavila da se susret odgađa za nedjelju 3. rujna, ali nisu napisali u koliko sati bi se igralo.

Ali delegat je poslije utakmice novinarima potvrdio da se utakmica neće igrati u nedjelju, te da se traži novi termin.

“Sigurno nećemo igrati u nedjelju. Sreća da se nitko nije ozlijedio. Sutra ćemo trenirati i spremati se za put. Odradit ćemo trening u nedjelju u 11 sati”, rekao je Čačić.

Hrvatska u utorak na rasporedu ima teško gostovanje u Turskoj.

Međutim, na kraju je, nakon što je pregledan travnjak, postignut dogovor na sastanku delegata, suca i predstavnika Hrvatske i Kosova, da se igra danas, u nedjelju u 14,30.

Valja podsjetiti kako se prema pravilima FIFA-e, utakmica nastavlja od trenutka kada je prekinuta, dakle od 21. minute.

U nastavku utakmice na igralištu moraju biti igrači koji su bili u trenutku prekida.

Znači da će za Hrvatsku nastaviti: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Pivarić – Kovačić, Modrić – Brozović, Rakitić, Perišić – Mandžukić.

Svi navijači s kupljenom ulaznicom moći će danas ponovno doći na Maksimir sa svojom ulaznicom.

Zbog organizacijsko-sigurnosnih razloga, navijači koji su kupili ulaznice za sjevernu tribinu moći će ući na istočnu, a navijači s ulaznicom za tribinu Zapad-gore moći će ući na Zapad-dolje. Tribine Sjever i Zapad-gore bit će zatvorene.

Navijači koji danas neće iskoristiti svoju ulaznicu dobit će mogućnost povrata novca, o čemu će naknadno biti objavljena dodatna vijest.

Navijači Kosova koji imaju ulaznicu moći će ponovno ući na južnu tribinu.

Stadion se za navijače otvara u 13:00 sati.

HNS je na svojim stranicama objavio: “Svim navijačima s kupljenom ulaznicom Hrvatski nogometni savez omogućit će povrat novca”.

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Pivarić – Modrić, Kovačić – Brozović, Rakitić, Perišić – Mandžukić. IZBORNIK Ante Čačić.

KOSOVO: Ujkani – Vojvoda, Rrahmani, Jashanica, Kololli – Alushi, Kryeziu – Rashica, B.Berisha, Y. Berisha – Avdijaj. IZBORNIK Albert Bunjaku.

Komentiraj