UOČI POČETKA ŠKOLE: Veliki problemi mogu nastati kad netko stariji donese virus u školu – kaže ministar

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs nakon održanog sastanka Stožera civilne zaštite izrazio je zadovoljstvo pripremama za novu školsku godinu koja starta od ponedjeljka.

“Implementacija mjera i preporuka i uputa koje su donesene od strane HZJZ jednako tako i preporuka ministarstva, teče dobro. Imamo i povratne informacije iz škola putem ravnatelja i županijskih stožera. Očekujemo da školska godina krene onako kako je zamišljeno u ponedjeljak.”

Još jednom je istaknuo važnost ponašanja djelatnika u svoje privatno vrijeme.”Djelatnici škola bez obzira radi li se o nastavnom ili nenastavnom osoblju vrlo odgovorno ponašaju izvan samih škola, jer smo sigurni da će se u školi ponašati odgovorno.”

“Razgovarali smo o tome kako stvari funkcioniraju u pojedinim županijama. Implementacija preporuka HZJZ-a teče dobro, imamo povratne informacije iz škola. Naglasili smo potrebu ukazivanja na nužnost da se djelatnici škola odgovorno ponašaju izvan škola. Veliki problemi mogu nastati kad netko stariji donese virus u školu. Primjenjujemo fleksibilni model da što više djece pohađa nastavu licem u lice”, istaknuo je ministar.

Komentiraj