DALIĆ UOČI PORTUGALA: Protivnici su najopasniji, ali mi smo drugi na svijetu

Hrvatska nogometna reprezentacija ima dva velika ispita na startu Lige nacija. Sutra na redu je Portugal u Portu, a izbornik Zlatko Dalić nije najsretniji s takvim rasporedom.

Izvor: Media servis

“Nije moglo teže odmah na početku, igramo protiv dva najjača protivnika, protiv europskih i svjetskih prvaka i to na njihovim terenima, a mi u ovom trenutku baš nismo u idealnom stanju za takve utakmice. Naravno, nema tu ničije krivnje, situacija je takva kakva je. Većina je igrača na okupljanje došla s godišnjih odmora, nekolicina njih je počela pripreme, a manjem dijelu je počelo prvenstvo. Po tom pitanju, dakle, imamo dosta šarenu situaciju i bit će nam jako teško. Pred nama su zahtjevne utakmice i morati ćemo biti na vrlo visokoj razini ako želimo napraviti dobar rezultat. Ja to očekujem, ali, ponavljam, neće biti lako. Pogotovo zato što nismo spremni u fizičkom smislu”, poručio je iz Porta Dalić.

Vatrene neće predvoditi kapetan Luka Modrić i njegov zamjenik Ivan Rakitić. Dalić smatra da u tome ima i nešto dobro.

“To je za nas jest hendikep, međutim u nekoj skoroj budućnosti Hrvatska će biti bez Modrića, Rakitića, Perišića, Lovrena, Vide, i doći će vrijeme da neki drugi igrači preuzmu njihove uloge. Stoga je ovo idealna šansa da se oni za to pripreme, da dobiju priliku igrati utakmice jer će uskoro oni biti nositelji igre i zamijeniti starije igrače. To je neminovno”, objasnio je izbornik.

“Bez obzira na stanje igrača Hrvatska uvijek ide na tri boda”, rekao je Dalić i na kraju poslao poruku protivnicima. “Liga nacija će nam poslužiti i kao dobra priprema za Europsko prvenstvo. Pokušat ćemo kroz te utakmice provjeriti i dobiti neke igrače i u tom smislu potpuno spremni dočekati europsku smotru. To je naš glavni cilj ali u ovom trenutku moramo gledati da napravimo dobar rezultat i da se iz Portugala i Francuske vratimo s dobrim rezultatima. Ponavljam, bit će izuzetno teško i zahtjevno, protivnici su u ovom trenutku najopasniji, ali i mi smo drugi na svijetu”, zaključio je Dalić.

Komentiraj