PEĐA GRBIN O “SLUČAJU” RIMAC: Za dužnosnike koji su povezani nema suspenzije – noga u guzicu

„Još jednom se pokazalo kako izgleda državni aparat na kojeg je HDZ stavio šapu, pa vidjeli ste da jedna osoba ni uz vezu nije položila, a netko tko je sposoban ne može ni pristupiti“, komentirao je slučaj oko Josipe Rimac saborski zastupnik SDP-a, Peđa Grbin, gostujući na N1 Televiziji.

„Za dužnosnike nema suspenzije, sjećate se kako je Plenković pozvao tajnicu da napiše razrješenja za MOST-ove ministre, tako je trebao i sada ali nije i neće. Dakle za dužnosnike nema suspenzija nego noga u guzicu“, rekao je Grbin.

Smatra i da je izuzetno bitno, a o tome se ne govori, potreba da se ponište namješteni ispiti.

„To je najteže stegovno djelo, treba ga poništiti, ne može ostati na snazi, a osoba treba biti udaljena iz javne službe“, rekao je te uz smijeh dodao da je teško zamisliti da se našla ekipa i odlučila vozača ministra Medveda nagraditi položenim državnim ispitom, a da on to nije znao.

„Možda sustav treba urediti i da se provođenje ispita povjeri nekoj vanjskoj instituciji“, istaknuo je Grbin za N1 i otkrio da će uskoro predstaviti vlastita rješenja u sklopu kandidature za predsjednika SDP-a.

Komentiraj