U VELIKOJ AKCIJI: Uhićena bivša tužiteljica Puklin sa suprugom i Piruška Canjuga

U novoj akciji USKOK-a uhićeno je više osoba. Među uhićenima su i bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin te Piruška Canjuga.

Piruški Canjugi je bivša tužiteljica navodno preko supruga odavala podatke iz istraga koje su se protiv nje vodile zbog nezakonitosti u Agrokoru.

Podsjećamo, Canjuga je bila s Ivicom Todorićem optužena i u tzv. aferi mali Agrokor u kojoj je u listopadu 2020., nepravomoćno oslobođena optužbe.

Mirela Alerić Puklin radila je na predmetu Agrokor, a ostavku je podnijela nakon što je njezin suprug povezan s aferom Janaf.

O uhićenjima se kratko oglasila policija.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb – u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju novog kriminalističkog istraživanja, za koje su saznanja proizašla iz ranije dovršenih kriminalističkih istraživanja iz rujna 2020., odnosno travnja 2021. godine.

Današnjim, novim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na području PU zagrebačke bit će obuhvaćeno više osoba – od čega je jedna osoba tada obnašala dužnost u tijelu kaznenog progona – a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Tijekom današnjeg dana provodit će se i dokazne radnje”, piše policija.

O uhićenjima se kratko oglasio i USKOK.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Navedene radnje se provode u Zagrebu i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti i gospodarska kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da je jedna od osoba protiv kojih se provode hitne dokazne radnje obnašala dužnost u tijelu kaznenog progona.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćili su.