NAKON SASTANKA U STRANCI: Plenković o Žalac, Petricu, Milanoviću, Laucu, Bulju i Petrini

“Predsjedništvo je predložilo Visokom časnom sudu da se stavi u mirovanje stranački status Žalac i Petrica. I taj segment je danas apsolviran”, rekao je čelnik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Komentirao je i Lauca. “Danas je imao izjavu koja po sadržaju više spada u domenu politikanstva nego u stručno savjetovanje Vlade. Sve što osobno izgovaraju članovi Savjeta govore u svoje ime. Ali, ovo danas je bio korak dalje. Ne vidim kako možemo nastaviti suradnju nakon ovoga…. Ovakav politikanski poziv na neposluh nije prihvatljiv”.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića koji je komentirao uvođenje covid-potvrda u javne i državne službe, navodeći da će “po svom, nećemo maltretirati ljude”.

“Mislim da je to katastrofa. Lako je govoriti da nećemo maltretirati ljude nakon što se cijepi prvom, drugom dozom i javno kaže da je dobio booster dozu. Siguran, zaštićen, do mjere, govorim o Milanoviću, i sada s tri doze cjepiva govori ljudima da ne treba poštovati odluke Stožera.”

Neka mjesta odlučila su ne provoditi novu mjeru Stožera. “Mislim da ćemo zadužiti ministra Malenicu, prije svega zbog izjave Bulja i Petrine, da vidimo kako pravno možemo sankcionirati takvu situaciju, jer ovo je nedopustivo.”

“Covid-potvrda ne znači da se morate cijepiti nego da se morate testirati. Testiranje nije invazivno. Injekcija i rentgen su puno invazivniji. Ne vidim problem koji se sada stvara”, kazao je premijer.

Premijer se osvrnuo i na prosvjede protiv koronamjera, navodeći da živimo u demokratskom društvu. Otkrio je da će Hrvatska ponovno donirati cjepivo, 300.000 doza koje hrvatski građani nisu iskoristili. “Mi smo svakom građaninu omogćili element zaštite, a to je cjepivo”, rekao je Plenković, kako javlja N1.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!