VELIKI PREOKRET: Povučena optužnica protiv Todorića i drugih – nakon uhićenja bivše tužiteljice

Županijsko državno odvjetništvo objavilo je kako su povukli optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora, među kojima i Piruške Canjuge.

Županijsko Državno odvjetništvo objavilo je na svojim stranicama da je optužnica povučena “radi boljeg razjašnjenja stvari”.

Podsjetimo, danas ujutro u novoj su akciji USKOK-a uhićene Piruška Canjuga, bivša članica Uprave Agrokora, i bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin. Canjugi je navodno tužiteljica Alerić Puklin odavala informacije iz slučaja Agrokor.

Optužnica je u tom slučaju podignuta 14. rujna prošle godine, a okrivljeni su se njome teretili za štetu veću od 1,2 milijarde kuna. Stavljalo im se na teret da su lažno prikazivali financijski rezultate i položaj Agrokora. Osim toga, teretili su se da su istovremeno prikrivali potraživanja Agrokora prema Todoriću, dugovanja Agrokora prema bankama i drugim trgovačkim društvima te istovremeno lažno prikazivali iznos novčanih ekvivalenata

Nadalje, teretio ih se da su lažno prikazivali poslovne rezultate i značajnu akumuliranu dobit iz koje je bez stvarnog temelja isplaćivana dividenda, kao i za niz drugih djela. U DORH-u su naveli da su tijekom istrage ispitana 84 svjedoka, a samo troškovi vještačenja i prevođenja pribavljene poslovne dokumentacije iznosili su gotovo 11,5 milijuna kuna. Spis ima više od 80 tisuća stranica, a optužnica 459 stranica.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!