U SABORU NAKON PUCNJAVE: Zatvaranje Markovog trga neće riješiti problem

U slobodnom govoru novi šef SDP-a Peđa Grbin osudio je napad na policajca, kao i poruke podrše mladiću koji se odlučio na zločin koji je šokirao Hrvatsku, ali je rekao i kako neki političari, poput gradonačelnika Vukovara Ivana Penave svojim izjavama opravdavaju nasilje te je to oštro osudio.

“Barikade i pojačana policijska prisutnost na Markovu trgu sigurno neće spriječiti nove zločine koji se mogu dogoditi bilo gdje. Nismo čuli konkretne poruke vladajućih. Trebaju se pokrenuti postupci da se zaista osudi govor mržnje”, rekao je Grbin.

Miroslav Škoro je ustvrdio da u izjavi Penave o napadu na policajca nije bilo govora mržnje, dok je Željko Sačić kazao kako nije normalno da ministar Božinović dobiva bianco podršku premijera.

Čelnik Mosta Božo Petrov je upozorio da “ako želimo Hrvatskoj dobro, moramo biti brutalno iskreni i postaviti pitanje čemu zgražanje i čuđenje. Zadnjih 30 godina ne sankcioniraju se zločini, a prevare i korupcija se ne sankcioniraju. I govoru mržnje postoji povod. Kakav smo model zadnjih 30 godina ponudili društvu. Ponudili smo model osobe koja se ne treba puno truditi već po mogućnosti biti otvorena za korupciju”, rekao je Petrov, kako prenosi Dnevnik.hr i dodao kako zatvaranje Markova trga neće riješiti problem. 

Milorad Pupovac (SDSS) izrazio je žaljenje zbog gubitka jednog života i ranjavanja policajca. “Imam osjećaj da mnogi mladi životi u našem životu prolaze kroz brojne kušnje. Mladi se pitaju da li da ostanu u zemlji, da li da dignu ruku na nekoga, da li da ukradu, da li da se drogiraju. Zlo je mnoge šire od onog koje se dogodilo i pred njim ne smijemo zatvarati oči. Trebali bismo konačno završiti rat. Neki kažu da treba razvaliti institucije i razoriti ono malo što ima od ove države. Ne sudim nikome, ali pitam se nije li vrijeme da počnemo drugačije razmišljati”, rekao je Pupovac. 

Bojan Glavašević (Zeleno-lijevi blok) rekao je kako je napad ostavio cijelu Hrvatsku u šoku. “To je bio čin domaćeg terorizma, moramo stvari nazvati pravim imenom. To slijedi iz izjave Miline koji je rekao kako je napadač želio ući u vladu te da motivi nisu bili privatne prirode”, rekao je Glavašević. 

Komentiraj