REKORDNE BROJKE: U Hrvatskoj 748 novoozaraženih, u Zagrebu 211

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno više od 700 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je više od šest tisuća ljudi. U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježeno je 211 novih slučajeva zaraze, potvrdio je za N1 ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar.

Izvor: Media servis

Potom je i službeno objavljeno kako je čak 748 novozaraženih.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (2 osobe iz Starih Jankovaca 2 iz Bošnjaka, 1 osoba iz Slakovaca, 1 iz Posavskih Podgajaca, 1 iz Vinkovaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Cerne i 1 s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1102, od kojih je 960 osoba izliječeno, a ukupno je 19 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 21 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 232 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 13713. U samoizolaciji na području županije je 813 osoba.

Nacionalni stožer jučer je objavio nove mjere koje su vezane uz rad ugostitelja, a gostujući u programu Hrvatskog radija komentirao ih je epidemiolog Krunoslav Capak. Podsjetimo, radi se o ograničavanju radnog vremena, broju gostiju u zatvorenim prostorima odnosno jedan gost na 4 metra kvadratna. Ugostitelji tvrde da im takve mjere donose propast, a

Capak je poručio:”U mnogim zemljama zapadne Europe ugostiteljski objekti ne funkcioniraju iz razloga što imaju rast takav kakav imaju, a takav sad kreće i kod nas nažalost. Ako pogledate brojke u zemljama zapadne Europe svi oni kreću u neke restrikcije, provođenje mjera da smanje brojke. Dakle, naš cilj je da smanjimo brojke”, kaže Capak.

Komentiraj