TUGA DO NEBA: Suze, molitve i cvijeće za stradale mlade u novogodišnjoj noći

U Tribistovu kod Posušja u BiH dogodila se velika tragedija – osmero mladih ljudi ugušilo se plinom u novogodišnjoj noći.

Brojni Posušaci su palili svijeće, zajednički se molili i polagali cvijeće za četiri djevojke i četvoricu mladića.

Svi nastradali mladi rođeni su 2001. godine, a stradali su:

Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Mirela Rezo, rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj, nastanjena u Posušju, Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu, nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje, Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu, nastanjena u Sutini, Posušje, Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru, nastanjen u Vrpolju, Posušje, Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu, nastanjena u Vrpolju, Posušje, Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru, nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

O tragediji se u priopćenju MUP-a ZHK kaže:

“Dana 1.1. 2021. godine u 10.05 sati, PU Posušje je zaprimila prijavu da je u vikend kući koja se nalazi u mjestu Tribistovo, općina Posušje, smrtno stradalo osam osoba. Na mjesto događaja izišli su djelatnici Doma zdravlja Posušje i policijski službenici PU Posušje koji su zajedno sa dežurnim županijskim tužiteljem na mjestu događaja izvršili očevidne radnje kojom prilikom su utvrdili da su smrtno stradali: S.R., M.R., Ž.P., M.S., M.P., S.P., I.M. i S.J., svi 2001. godište i s područja općine Posušje. Također, izvršenim očevidom je utvrđeno da se najvjerojatnije radi o gušenju, a po nalogu dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, smrtno stradale osobe su prevezene na Odjel patologije SKB Mostar gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će, a eventualno i drugih potrebnih vještačenja, biti poznat uzrok smrti”, navodi se u priopćenju MUP-a ZHK.

U bosni i Hercegovini je danas Dan žalosti, a Zapadnohercegovački kanton proglasio je tri dana žalosti.

Podsjetimo, stradali su bili na dočeku Nove godine u jednoj vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja, a s njima su vršnjaci i rodbina komunicirali sve do 4 sata ujutro.

Nakon što su se prestali javljati na telefonske pozive i poruke susjed je provalio u objekt i zatekao osam nepomičnih tijela.

Komentiraj