STRAŠNA TRAGEDIJA: U BiH na dočeku nove plin usmrtio osmero mladih

Nezapamćena tragedija zadesila je jutros Posušje – u mjestu Tribistovu prilikom dočeka Nove godine, više osoba je izgubilo život.

“Prijava da je pronađeno više osoba koje su smrtno stradale je bila jutros oko 10 sati.

Policijski službenici su na terenu, više informacija tijekom dana”, kazala je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica MUP-a ZHK Martina Medić.

Kako neslužbeno doznaje portal usmrtio ih je plin, a nastradalo je osmero mladih ljudi iz Posušja.

Riječ je o učenicima srednje škole. Nastradali su, prema prvim informacijama, 2001. i 2002. godište.

“U kući je pronađeno osam mrtvih tijela, četiri muške i četiri ženske osobe, svi sa područja Posušja.

U tijeku je očevid. Uzrok smrti bit će poznat nakon izvršene obdukcije”, rekao je za hercegovina.info županijski tužitelj Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Josip Aničić.

Na licu mjesta je policija, tužitelj i druge službe koje provode očevid i utvrđuju razloge nesreće.

Kako saznaje Dnevni avaz, da nešto nije uredu prvi su primijetili vikendaši iz susjedne vikendice kojima je bilo čudno što nitko ne izlazi.

Prvo su kucali na vrata, a budući da se nitko nije javio, odlučili su razbiti staklo na prozoru. Ušli su u unutrašnjost, gdje ih je zatekao stravičan prizor – osam tijela.

Kako piše Večernji.ba, uslijed gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima kod Posušja, Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Mirela Rezo rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj, nastanjena u Posušju, Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu, nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje, Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje, Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje, Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje i Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

Načelnik općine Posušje Ante Begić izrazio je sućut obiteljima nastradalih, te zamolio vlasnike ugostiteljskih objekata obustave rad.

“Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo najiskrenije izraze sućuti. Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad, stoji na Facebooku.

Komentiraj