TRAGOM PLJAČKE IZ SJEDIŠTA POLICIJE: Zna se čijih je 280 tisuća eura i dva kilograma zlata

Podijelite članak

mup, zagreb, heinzelova

Činjenice su poznate. On ili oni ušli su u sjedište Policijske uprave zagrebačke u Heinzlovoj ulici, te je u noći na ponedjeljak nestalo 280.000 eura i dva kilograma zlata.

Sve je bilo u sefu u uredu načelnika službe organiziranog kriminala Željka Dolačkog.

Ministar Vlaho Orepić rekao je da “zbog interesa istrage ne može davati nikakve informacije”, a isto je u priopćenju ponovilo i Državno odvjetništvo koje je provodilo očevid.

Odmah se pisalo i po policiji znanim činjenicama kako zgrada policije ima prastari videonadzor – osam kamera loše rezolucije, a glavno “osiguranje” su im policajci na porti. Alarm nemaju.

Sada Večernjni list doznaje kako su ukradeni novac i zlato u policiji završili još 15. veljače, no čini se, vlasniku su oduzeti bezrazložno.

Poduzetnik Antonio I. kojeg su policijske kobre zaustavile u Zagrebu i automobilu mu pronašli eure i zlato ima svu dokumentaciju.

Njom dokazuje da je do tog imetka došao legalno, jer je novac dobio prodajom nekretnine u Vrapču u Zagrebu, koju mu je darovao djed, a za zlato ima potvrde da je kupljeno u Italiji.

Obitelj mu se bavi poduzetništvom. Bili su pod policijskim nadzorom navodno zbog trgovine zlatom, jer je jednoj tvrtki s kojom su poslovali izrečena mjera zabrane rada.

Sada su među sumnjivima za krađu iz policije i zaposlenici MUP-a.

Komentiraj