TOMAŠEVIĆ O MURALIMA: Tražilo se uklanjanje murala Praljka – greškom su svi uklonjeni

Uoči blagdana Svih svetih izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem položilo je vijence i zapalilo svijeće na Mirogoju.

Izvor: Media servis

Nakon protokola Tomašević je odgovarao na pitanja, a novinare je zanimalo zašto je u Novom Zagrebu došlo do uklanjanja murala posvećenog žrtvama Vukovara.

“Vijeće gradske četvrti tražilo je uklanjanje murala Slobodana Praljka na temelju prijave građana i greškom su uklonjeni svi murali na trafostanici. Mural 204. gardijske brigade, mural posvećen Dinamu i mural posvećen žrtvama Vukovara. Kao što znate mural žrtvama Vukovara je jučer ponovno oslikan. Vjerujem da će to biti legalizirano.”

Dodaje da mu je žao što se ovim slučajem htjelo imputirati gradskoj vlasti smetanje murala posvećenog žrtvama Vukovara. Pogotovo ako se uzme u obzir da je još u srpnju najavio odlazak u Vukovar u studenom na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Postoje navodi da je grob pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića izgrađen nelegalno.

Gradonačelnik Tomašević je na pitanje hoće li se odluka o dodjeli tog grobnog mjesta mijenjati, rekao:

“Mnogi su kritizirali tu lokaciju, međutim, što se tiče zakonske procedure izgleda da je ona pošto nije dovoljno precizno određena, tako da je ispoštovana. Situacija je takva kakva je, potrebno je bolje definirati proceduru tako da se jasno može utvrditi kako se uopće utvrđuju nova grobna polja i da za to onda postoje jasne procedure i suglasnosti koje se trebaju ishoditi. Ne bih htio dalje politizirati tu temu.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!