IGRE OKO MURALA: Smetao im Praljak, ali prebojali i onaj posvećen Vukovaru

Branitelji i nezadovoljni Zagrepčani okupili su se sinoć ispred precrtanih murala na zagrebačkom Laništu, a stigli su i Bad Blue Boysi koji su izradili novi mural.

Izvor: Media servis

Naime, građani su se počeli okupljati nakon što su s trafostanice uklonjena četiri murala od kojih su dva bila posvećena Vukovaru.

Druga dva murala bila su posvećena Dinamu i generalu Praljku, a upravo zbog Praljka su građani zatražili uklanjanje murala, s obzirom na to da se radi o osuđenom ratnom zločincu.

Zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet pojasnio je okolnosti brisanja murala, istaknuvši da ih je HEP, u čijem je vlasništvu trafostanica, prebojao jer su nacrtani bez njihove dozvole.

“HEP se očitovao i rekao da nije izdao nikakvu dozvolu za crtanje murala na trafostanici na Savskom Gaju”, istaknuo je Korlaet na sjednici zagrebačke gradske skupštine objasnivši da je to razlog zbog kojeg su, nakon dojave građana, u HEP-u odlučili prebojati trafostanicu na kojoj je, među ostalim, bio i mural posvećen Vukovaru.

“Nakon dojave građana, HEP je reagirao i odlučio prebojati sve četiri strane trafostanice. Preostale tri strane na trafostanici nisu bile problematične, no nažalost, u režiji HEP-a je prebojano sve”, ustvrdio je Korlaet.