ODLUKA STOŽERA: Liječnici moraju zvati na cijepljenje sve starije od 65 godina

Jučer smo bili šampion turizma na Mediteranu, danas smo valjda negdje na platou četvrtog vala, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na pressici.

Najavio je i novu odluku Stožera:

“Donijeli smo odluku o organizaciji rada izabranih liječnika obiteljske medicine radi provođenja cijepljenja protiv covida-19 u tijeku pandemije covida-19. Četrdeset posto sugrađana koji su stariji od 80 godina nije cijepljeno. Moramo znati da porastom životne dobi imunitet slabi. To su najvulnerabilnije i najizloženije osobe, pogotovo ako imaju i druge bolesti ili patološka stanja. Stoga je važno doći do tih osoba i potaknuti ih na cijepljenje.

U tom kontekstu je donesena odluka da su liječnici obiteljske medicine dužni u roku od 15 dana od dana stupanja ove odluke na snagu pozvati sve pacijente u dobi višoj od 65 godina na cijepljenje”, rekao je Beroš, kako javlja N1, dodavši da liječnici trebaju ići i u kućne posjete i cijepiti starije građane te o tome izvijestiti Ministarstvo zdravstva.

“Sve to radimo u kontekstu naših napora da spasimo zdravlje naših građana, da spasimo one koje spasiti možemo. Pozivamo građane da otvore vrata patronažnim sestrama i da se jave na pozive obiteljskih liječnika koji ih žele informirati o cijepljenju. Cijepljenje u ovom trenutku spašava živote, a naša je dužnost to i omogućiti”, rekao je Beroš.