SVEĆENIK NASILNIK: Don Kelava udario časnu sestru, napao susjedu – dobio tek 27 dana zatvora

U našem pravosuđu i dalje čudne odluke. Tako je bivši sukošanski župnik don Domagoj Kelava, koji je u travnju pijan udario časnu sestru Anetu Anđelić, a potom u svibnju i sumještanku A.S., osuđen na 27 dana zatvora.

Oslučio je tako Općinski sud u Zadru, a budući je nasilnik u pritvoru proveo 25 dana, za odslužiti mu je ostalo tek dva dana.

Kako podjeća zadarskilist.hr Kelava je udario sestru Anđelić tako da je zadobila vidljive ozljede lica. Nakon tog napada, završio je u desetodnevnom pritvoru, a po izlasku iz zatvora, svećenik je opet fizički nasrnuo na ženu.

Potom je 17. svibnja u kasnim večernjim satima u ulici Hrvatskih branitelja Kelava vidio susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući riječima: “zbog tebe sam završio u zatvoru pi**a ti materina”, misleći na događaj s časnom sestrom koji se zbio 26. travnja.

Uhvatio ju je s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. Kad se istrgnula, svećenik ju je odgurnuo pa je pala na tlo i zadobila laku ozljedu nožnog zgloba i stopala.

Od strane Zadarske nadbiskupije izdana zabrana vršenja svih čina vlasti upravljanja, propovijedanja i dijeljenja svetih sakramenata, a upućen je i na liječenje.