ŽUPNIK ZAVRŠIO U ZATVORU: U Sukošanu napao časnu sestru i vikao “Je**m ti mater”

Domagoj Kelava (43), župnik iz Sukošana, završio je u zatvoru na deset dana nakon što je fizički i verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, a policija ga je prijavila za narušavanje javnog reda i mira, izvijestio je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica.

Policija župnika tereti da je u utorak oko 19 sati u Sukošanu, ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru D. A., psujući je riječima “Jeb** ti mater”, da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo.

Potom je otišao u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke.

Okrivljenik je ovakvim ponašanjem kod D. A. izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osjećaj uznemirenosti i nelagode, navodi se u priopćenju zadarskog Općinskog suda.

Nakon ispitivanja Kelavi je određeno zadržavanje u trajanju od deset dana zbog opasnosti od ponavljanja djela te je prepraćen u zatvor u Zadru.

U priopćenju Zadarske nadbiskupije se pak kaže:

“Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban izvid.

Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem.

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni.

Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe.

Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere”.