SOL POMAŽE TIJELU I LJEPOTI: Riješite se prhuti, lošeg zadaha, žutih zubi…

so

Poznato je kako sol kao sastavni dio mnogih kozmetičkih preparata ima i te kako važnu ulogu u liječenju i pročišćavanju kože, ali je nevjerojatno koliko je jednostavno napraviti nekoliko odličnih proizvoda za njegu, od soli.

Koristeći sol u njezinom najprirodnijem obliku možemo si pomoći. Tako npr. za savršeno kvalitetan tonik za čišćenje pora trebate samo žličicu soli, decilitar i pol mlake vode i bočicu s pumpicom.

Ako je pak koristite u kombinaciji sa različitim gelovima ili uljima, dovoljno će biti pola čaše soli pomiješati sa sokom ili gelom od aloe vere i dodati malo lavandinog ulja.Time ćete revitalizirati kožu i dubinski je očistiti, uklanjajući mrtve stanice.

Mnoge probleme sa suhim tjemenom i prhuti možemo ublažiti ili potpuno ukloniti trljajući vlažno tjeme solju. Kombinacijom soli i praška za pecivo na vlažnoj četkici za zube, riješit ćemo žutilo zubi i potpuno ih izbjeliti, a ukoliko nas zabrinjava loš zadah iz, sol će nam ponovo s praškom za pecivo i vodom biti najjači saveznik u uništavanju bakterija u ustima. Dovoljno će biti otopinom isprati usnu šupljinu.

Dobro je znati kako ćemo sokom od limuna u koji dodamo malo vode, prašak za pecivo i naravno sol, dobiti kvalitetnu i hranjivu tekućinu za namakanje ruku. Nokti će nam biti čvršći i sjajniji. Ruke nakon namakanja namažite hidratantnom kremom. (g. i.)