O MINISTRU, PROSVJEDU, KRAĐI MANDATA: Milanović – Nemojte da vam građani pokažu što misle o vama

zoran milanović

Bivši premijer Zoran Milanović i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić održali su konferenciju za medije tema koje je, među ostalim, i niz afera u koje je umiješan i ministar branitelja Mijo Crnoja.

Među ostalim Milanović je naglasio kako se nada „da je mostovcima jasno koga su dovelil na vlast. To će se ponavljati, takve afere. Crnoja mora biti smijenjen odmah i dajemo Oreškoviću 24 sata da ga smijeni ili pokrećemo postupak u Saboru za izglasavanje nepovjerenja.“

Pozvali su novinare, rekao je Milanović, i zbog insinuacija da je HDZ potkraden za 5 ili 6 mandata.

„Ne znam protiv koga je Hrvatim podnio kaznenu prijavu možda protiv sebe samog, pa bismo voljeli da se očituje o tome“, rekao je Milanović. „Nitko nije imao prigovora na dan izbora. Na parlamentarnim izborima se ne može potkradati eventualno u malim sredinama u zaleđu Dalmacije gdje zbog kulturoloških razloga ljudi nekad zatvore oči.“

O prosvjedu protiv Vijeća za elektroničke medije Milanović je rekao:

„Jučer smo vidjeli jedan filofašistički marš na kojem je bilo nekoliko tisuća ljudi, to je ono što donosi HDZ. Protiv toga ćemo se boriti i to neće proći u Zagrebu. Ta gomila je predvođena dvojicom od kojih je jedan potpredsjednik Sabora.

Dogodilo se da upadnu jednoj građanki i uglednoj novinarki koja radi svoj posao i da joj prijete i poklanjaju četničke kokarde i da na to sve vlast šuti, na čelu s Oreškovićem. On na to mora reagirati.

Taj koji je potpredsjednik Sabora i koji je jedan obični ulični huškač mora biti smijenjen, ali to je još jedna od sramota koja pokazuje kakva se desnica okupila. Gospodo, nemojte nas izazivati, nemojte da vam građani pokažu što misle o vama.“ (t. b.)