SLIJEDI PRAVI UDAR: Hoće li struja skočiti za 30, voda i toplana za 50, a plin za 76 posto?!

Sve je više straha oko toga što nam donosi jesen, posebno zbog poskupljenja svih ebergenata, a stručnjaci pokušavaju dati odgovore na pitanje – koliko će to biti?

Kad je riječ o kućanstvu udar koji dolazi donosi od 1. listopada račune za struju koji će narasti za 30 posto. Zbog rasta cijena struje, dogodit će se i poskupljenje vode za 50 posto, piše RTL.

A izračuni za plin pokazuju još drastičniji skok, za čak 76 posto. Šest hrvatskih gradova grije se na toplanu, a neslužbeno se govori da bi i ona mogla poskupjeti za 50 posto.

Vlada je najavila intervencijske mjere kako poskupljenja ne bi bila ovako velika, a one su u izradi te će biti usvojene na sjednici u rujnu.

“Jasno da mi sad intenzivno radimo kako i na koji način pomoći gospodarstvu, građanima i ostalima da taj cjenovni udar se ne dogodi. Jasno vam je da cijenu električne energije koju hrvatski građani plaćaju je ustvari 57 eura mW. Neka svaki građanin pogleda burzu, prešli smo magičnu brojku, već udaramo i u 600”, kazao je Ivo Milatić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, za RTL.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!