SLAVEN LETICA: Vrh države, HDZ i rektor stvarali su kult Dragana Čovića, glavnog krivca za iluziju – Aluminij

Političari od mostarskog aluminija, politička i akademska korupcija – ocjenjuje kratko stanje oko propasti Aluminija naš poznati politički analitičar i kolumnist Slaven Letica.

U objavi na Facebooku Letica kaže:

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović javno se oglasila povodom gašenje proizvodnje u mostarskoj tvornici Aluminij: “Eskalacija problema u slučaju Aluminija rezultat je dugogodišnjeg zanemarivanja evidentnih problema u poslovanju ove strateški važne tvrtke. Zabrinuta sam za sudbinu i egzistenciju radnika i čvrsto ih podupirem u zahtjevu za rasvjetljavanje svih činjenica koje su dovele do ove situacije. Želim vjerovati da je RH kao suvlasnik Aluminija napravila sve u cilju zaštite nacionalnih interesa i interesa radnika o čemu sam zatražila hitno očitovanje Vlade RH.”

Predsjednici KGK bilo bi pametnije da je o toj temi, o kojoj baš ništa ne zna, šutjela. Ili, kako bi narod kazao: da se je pokrila ušima.

Posebice zbog toga što su ona, Andrej Plenković i vodstvo HDZ-a, ali i rektor Sveučilišta u Zagrebu, u hrvatskoj javnosti stvarali kult dr. Dragana Čovića koji je glavni krivac za iluziju zvanu – Aluminij.

Slom Aluminija nije samo „konačni pad socijalizma“, nego i dokaz kako stranački (državni) kapitalizam u režiji HDZ-a i SDP-a završava u ekonomskoj katastrofi, trošenju 5 ili 10 milijardi proračunskih eura u brodogradilišta, poljoprivredne „kombinate“, aluminijsku industriju itd. Iritantno je ekonomsko neznanje predsjednice KGK koja nema niti jednog savjetnika koji bi položio osnove teorijske i poslovne ekonomike na ozbiljnom američkom ili njemačkom sveučilištu.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10157980401722871″ bottom=”30″]