PLENKOVIĆ IMA MINISTRA UPRAVE: To je Ivan Malenica (34), dekan Veleučilišta u Šibeniku

Premijer Andrej Plenković pred Banskim dvorima je iznio ime potencijalnog nasljednika Lovre Kuščevića na poziciji ministra uprave.

“Odlučio sam da za novog ministra uprave predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku. To je mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u pitanja uprave. Mislim da je odličan izbor i da je osvježenje. Mi ćemo u sljedećim danima obavljati konzultacije i u vezi nekih drugih mjesta u Vladi, rekao je Plenković.

Malenica je član HDZ-a, a nešto više može se pročitati na stranici Veleučilišta u Šibeniku, gdje stoji:

Rođen 21.srpnja 1985. u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na pravnom fakultetu u Splitu diplomirao (2008.), Student na posljediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava(2013-)

Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. godine. godine, najprije kao asistent(2009), a zatim kao predavač(2013) za kolegij Upravno pravo i Upravno procesno pravo te viši predavač (2016) na istim kolegijima. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine.

Stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferecnija. Koautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013-. 2016.,). Član je Savjeta za razvoj javne uprave, Ministarstvo uprave(2018.-)

Komentiraj