SINČIĆ O SASLUŠANJU ŠUICE: Kaže HDZ da sam veleizdajnik – da sam mogao rekao bih i mnogo više

Kaže HDZ da sam veleizdajnik jer sam preko Martina pokušao reći istinu. Neka sam, kaže europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida, nakon što ga je HDZ-ovac Tomislav Sokol optužio za “veleizdaju”.

“Moj je posao prenositi ono što znam i zahvalan sam što u Europskom parlamentu postoje zastupnici koji žele čuti i znati i koji su progovorili ono što ja nisam mogao. Da sam mogao, rekao bih i mnogo više”, dodao je Sinčić na Facebooku.

A u vrijeme ispitivanja Dubravke Šuice, Sinčić je na Facebooku napisao:

“Jeste li gđo. Šuice prije nego što ste se počeli baviti politikom vozili Renault 4 ili 9?!”

Martin Sonneborn – Jedini koji se usudio Šuicu pitati za imovinu.

Moj čovjek. Nisam imao pravo na raspravu, pa sam popio kavu s njim prije ispitivanja. ♡
Hvala ti Martine”.

Podsjećamo, zastupnik u Europskom parlamentu iz redova HDZ-a Tomislav Sokol je, nakon saslušanja Dubravke Šuice pred Odborom, kazao kako pretpostavlja da je hrvatski zastupnik Vilibor Sinčić brifirao njemačkog zastupnika Martina Sonneborna koji je Šuici postavio pitanje o imovini.

“Radi se o neovisnom zastupniku koji je postavio to pitanje, ali moram reći, jer sam bio u dvorani, da je kraj njega sjedio Sinčić praktički cijelo vrijeme saslušanja i govorio mu nešto što je meni izgledalo kao da ga birifira. Pretpostavljam da se opet radi o situaciji da netko iz Hrvatske pokušava vlastite predstavnike, kandidtate za visoke funkcije u europskim institucijama, denuncirati, napadati lažima, insinuacijama, manipulacijama… Jako mi je žao da se pokušavaju koristiti europskim institucijama da bi se u Hrvatskoj ušićarilo par nekakvih političkih poena i došlo u medije”, kazao je, među ostalim, Sokol za N1.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ivsincic/posts/2461657780720063″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ivsincic/videos/673215539854265″ bottom=”30″]