RAZORNI POTRES U MAROKU: Za sada više od 1000 mrtvih – EU sprema pomoć

Više od 1000 mrtvih i više od 1024 ozlijeđenih tragične su posljedice snažnog potresa koji je sinoć pogodio Maroko nedaleko od Marrakecha jačine 6,8 po Richteru.

Izvor: Media servis

Broj poginulih u potresu koji je pogodio Maroko kasno u petak premašio je tisuću ljudi, objavilo je u subotu ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministarstvo je reklo da je poginulo 1037 ljudi, a 1204 je ozlijeđeno, od kojih je “721 u kritičnom stanju”.

Prvi podaci govorili su o 300 mrtvih, ali se strahovalo da će broj žrtava biti i veći jer marokanske spasilačke službe tragaju za nestalima ispod ruševina.

Potom se pojavio podatak o 600 mrtvih, a broj nažalost raste.

Američki geološki institut objavio je da je riječ o jednom od najjačih potresa koji su pogodili taj dio Sjeverne Afrike.

Hrvatsko veleposlanstvo u Maroku na društvenim je mrežama objavilo dežurne brojeve telefona za hrvatske državljane, kao i brojeve za hitne situacije.

Sućuti Marokancima stižu iz cijelog svijeta.

”Zastrašujuće vijesti nakon razornog potresa u Maroku. Moje misli su sa svima onima koji su pogođeni ovom tragedijom i spasiocima koji sudjeluju u akciji potrage. EU je spremna podržati Maroko u ovim teškim trenucima”, poručio je na društvenoj mreži X predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Oglasio se i njemački kancelar Olaf Scholz. “Naše suosjećanje je sa svima onima koji su pogođeni ovom prirodnom katastrofom”, napisao je na X-u.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!