RATNI VETERAN TROMBLON: Ne plaćamo Plenkovića da igra stolni tenis sa slovenskim kolegom

Foto: Screenshot/N1
Foto: Screenshot/N1

Ultimatum od tri dana koji je dao Vladi branitelj Petar Janjić Tromblon, o tome da Hrvatska zaštiti svoje more i ribare u Savudrijskoj vali, istječe sutra, no on je produžen.

“Pomaknuli smo rok do ponedjeljka ujutro zbog svih događaja. Dužan sam reći da hrvatski narod ne plaća Plenkovića da igra stolni tenis sa slovenskim premijerom, nego da donosi konkretne odluke”, rekao je Janjić, gostujući na N1 televiziji, objavljujući kako se od prosvjeda ne odustaje:

“Imam puno prijatelja Slovenaca s kojima sam u kontaktu, njima isto ne odgovara ova opasna situacija. Mi smo sada donijeli odluku da stanemo malo na loptu jer moramo poštivati odluku hrvatskih ribara jer ti ljudi ipak žive od svog kruha. Naše je da dođemo tamo i upozorimo Vladu da ubrza proces u interesu ribara, ali i turizma”.

Rekoa je da kada bi to ribari tražili, oni bi odustali, a ako do svega dođe pojasnio je i kako to misli izvesti:

“Uplovljavanje brodova u Savudrijsku valu, do sredine. Mi bismo napravili fini koridor plovila s kojim bismo stavili do znanja da je to nepovrediva granica Republike Hrvatske i da mi kao građani imamo pravo organizirati prosvjedni skup, mi bismo to nazvali ‘regatom za Savurdiju’. Ovo nije poziv na nasilje, ovo je poziv na razum. Slovenska se policija danas služi nasiljem i terorizmom. Mi imamo pravo na samoobranu”.

PISMO TROMBLONA VLADI MOŽETE PROČITATI OVDJE.

PISALI SMO:

MINISTAR DEMANTIRA TROMBLONA: Mi smo za mirna rješenja, drugačiji su pristupi neprihvatljivi – čitajte OVDJE.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!