MINISTAR DEMANTIRA TROMBLONA: Mi smo za mirna rješenja, drugačiji su pristupi neprihvatljivi

medved

Petar Janjić Tromblon uznemirio je političku scenu Hrvatske kada je u pismu poslao ultimatum Vladi da u roku 72 sata Hrvatska zaštiti svoje more i ribare u Savudrijskoj vali, jer će u protivnom on to riješiti u prosvjedu brodicama.

Danas je Tromblon produžio ultimatum Vladi do ponedjeljka. A u pismu je, podsjećamo, naveo da po ovom pitanju i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved “misli isto kao i mi”.

Povodom toga sa N1 televizije poslali su upit Ministarstvu branitelja, a ovo je njihov odgovor koji prenosimo u cijelosti:

“Ministarstvo hrvatskih branitelja ima puno povjerenje u predsjednika Vlade Republike Hrvatske koji otvoreno granično pitanje s Republikom Slovenijom rješava na razborit i miran način, sukladno međunarodnom pravu i vodeći računa o hrvatskim interesima, kao i u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova koje putem diplomatskih predstavništva traži konstruktivna i obostrano prihvatljiva rješenja. Drugačije pristupe, koji bi mogli dovesti do napetosti između Republike Hrvatske i Republike Slovenije, smatramo neprihvatljivima”.

PISALI SMO:

ULTIMATUM PLENKOVIĆU: Imate 72 sata za riješiti problem sa Slovenijom ili ćemo to napraviti mi – čitajte OVDJE.