PREMIJER PLENKOVIĆ: Zahvaljujem Miloševiću, Aladroviću i Ćoriću – ovo su novi ministri

Na kraju otvorenog dijela sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković zahvalio se svojim suradnicima koji rekonstrukcijom Vlade napuštaju Banske dvore. Riječ je o potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću te ministrima Josipu Aladroviću i Tomislavu Ćoriću.

Izvor: Media servis

“Želim zahvaliti, budući da je ovo zadnja sjednica Vlade za potpredsjednika Miloševića, ministra Aladrovića i ministra Ćorića, njima na doprinosu za rad Vlade – dvije, tri, odnosno pet i pol godina. Nadam se da će biti prigode da ponovno surađujemo, a možda čak i u istom svojstvu. Hvala vam lijepa.”

U dvije Vlade je s Plenkovićem surađivao ministar Tomislav Ćorić – prvo kao glavni čovjek rada i mirovinskog sustava, potom zaštite okoliša i energetike, da bi mu presudila fotelja u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

“Osjećaji u ovakvim situacijama su podijeljeni. Ja u Vladi ostavljam ekipu, društvo s kojima sam posljednjih godina dijelio i loše i dobre okolnosti. Nijednu od tih odluka iz današnje perspektive ne bih značenje mijenjao. Što se tiče mog daljnjeg puta – Ekonomski fakultet u Zagrebu je moja baza.”

Posljednju sjednicu Vlade radno je proveo i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović koji je s Plenkovićem uspješno surađivao od ljeta 2019.

“Predlaže se Vladi da prihvati ovu Odluku. Hvala.”

Osim na pravima manjina, potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću fokus je bio na poslijepotresnoj obnovi. Tako je danas predstavio svoje posljednje izvješće stanju na terenu vezanom za potres:

“Otvorena je obnovljena zgrada Doma zdravlja u Glini, a počeli su radovi u Domu za starije, također u Glini. To je u posljednjih mjesec dana napravljeno.”

Na njihova mjesta trebali bi sjesti Davor Filipović, Marin Piletić i Anja Šimpraga.

Plenković kaže da su Anja Šimpraga, Davor Filipović i Marin Piletić već 20 dana znali da će ući u Vladu, ali da su čekali da prođu blagdani.

“Riječ je o jednoj novoj generaciji, oni su jako mladi. Čak 6 članova vlade su sad rođeni 80-ih godina, idemo u pomlađivanje vlade”, kazao je premijer.