PREMIJER PLENKOVIĆ IZNENAĐEN: Evo što je rekao o uhićenju Gabrijele Žalac

“Znam što sam pročitao sad ovdje, drugo ne znam ništa. Presumcija neovisnosti postoji, pravosudna tijela su neovisna i rade svoj posao”, rekao je o uhićenju Gabrijele Žalac, premijer Andrej Plenković.

“Naš je posao borba protiv korupcije. O ovome ću govoriti kad nešto više budem znao, O ovome vam danas neću reći više ništa”, rekao je Plenković te na pitanje je li ga uhićenje iznenadio odgovorio “naravno da jest”. Potvrdio je i da je Žalac i dalje članica Predsjedništva HDZ-a, kako prenosi N1.

Osvrnuo se i na komentare oporbe koji su rekli da ovo pokazuje da ne postoji nikakva razlika između Sanaderovog i njegovog HDZ-a. Prvo mu je rečeneno da su to izjavili Nino Raspudić i Ivica Puljak.

“Sjajna ekipa. Jedan je kvazidesničar, Milanovićev glasnogovornik. Pravi klub Zorana Milanović u Saboru je Most. I bio je ljevičar dok je bio u Mostar s kung fuom, a tu glumata veliko kršćanstvo i hrvatstvo”, rekao je Plenković, a kada su se novinari ispravili i rekli da je to ipak izjavila Marija Selak Raspudić kazao je:

“Što se nje tiče, slušam što govori u Saboru. Kad imate liniju kakvu ja imam, da rješavamo sve moguće kosture iz ormara koji su nam nakrcali raznorazni prethodnici, Agrokor, potresi, poplave… Svki dan se borimo stim, borimo se beskompromisno protiv korupcije. Ta jedna nesuspregnuta mržnja koju oni siju prema HDZ-u, a ima ih više. Ili s kranje desnice, koja je šuplja priča, a to se pokazalo sa Škorom.

A ovi Milanovićevci su smiješni, po čemu su u oni bolji Hrvati, domoljubi, katolici od HDZ-a? To su smiješne priče. Ovi pak lijevi nam stalno pokušavaju ukrcat etiketu onoga što sam rekao neki dan – poštujemo sud. Skinimo to s revera”, rekao je Plenković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!