PREMIJER NAHVALIO NOVE MINISTRE: Bačić i Erlić s “vizom” HDZ-a, ali ne i oporbe

Na saborski Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo stigao je kandidat za novog ministra Branko Bačić u pratnji premijera Andreja Plenkovića.

Tijekom predstavljanja premijer je istaknuo kako je riječ o jednom od najiskusnijih političara u Saboru.

“Krenuo i kao načelnik svoje općine Blato u Korčuli koji je obnašao i dužnost državnog tajnika u Ministarstvu prometa, turizma i razvitka. Nakon toga je 2010. godine imenovan ministrom graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša, to je bio portfolio tog ministarstva tada, što samo po sebi znači da je čovjek koji se itekako dobro razumije u nadležnosti i funkcioniranje ovoga ministarstva.”

Premijer Andrej Plenković kasnije je otišao na Odbor za regionalni razvoj gdje je predstavio kandidata za ministra Šimu Erlića, koji bi trebao sjesti na mjesto smijenjene ministrice Nataše Tramišak.

“On je također radio i u županijskoj agenciji za regionalni razvoj, radio je u upravnom odjelu za EU fondove grada Zadra. Ima neposredno iskustvo rada i na županijskoj i na gradskoj razini i to jednog od velikih hrvatskih gradova. Na taj je način, uvjeren sam, kombiniranjem i županijske i gradske i nacionalne razine itekako spreman i svjestan svih izazova koji su bitni za politiku regionalnog razvoja i bržu absorbciju europskih fondova.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!